Kom deze dag langs en bezoek de informatiekar van Natuurmonumenten!

Kom deze dag langs en bezoek de informatiekar van Natuurmonumenten!

Datum: zaterdag 2 november
Locatie: Buitenplaats Beekhuizen
Tijd: 10:30 - 15:30
Wist jij dat de Veluwezoom een Rijkdom aan dieren heeft?

Met maar liefst 350 kilometer aan paden kun je hier zomaar wilde zwijnen, reeën of herten tegenkomen. Deze dieren kunnen via ecoduct Terlet naar andere gebieden op de Veluwe trekken, zoals bijv. het Deelerwoud. Maar ook op ons park weet het wild ons soms te vinden, kijk maar eens naar al het omgewroete aarde. Tijdens een wandeling kom je op de Veluwe is de kans groot dat je de Schotse hooglanders tegenkomt. Deze runderen leven net als de wilde dieren in het gebied. Ook grazen hier IJslandse paarden en een schaapskudde. Goed voor de vele bijzondere planten, vogels en insecten.

Leuk voor de wandelaar die van afwisseling houdt. De zuidrand van Veluwezoom ziet er op veel punten anders uit dan de rest van het gebied. Hier liggen de landgoederen Beekhuizen, Heuven en Rhederoord, waar je kunt wandelen over statige lanen en door oude loofbossen. Onderweg steek je een klaterende beek over. Neem een kijkje op landgoed Beekhuizen, bij schaapskooi Heuven en wandel langs de portierswoning Rhederoord.

Wat doet Natuurmonumenten:
Natuurmonumenten houdt Nationaal Park Veluwezoom al ruim honderd jaar in topconditie. Zij zetten zich in voor onze natuur en dieren. Waarom lopen er runderen, paarden en schapen op de heide of bij de stuifzandgebieden? Wat komt er allemaal bekijken om de ideale (leef) omstandigheden te krijgen en op welke manier wordt dit gecreëerd? Wat is hun taak op landgoederen? En welke dieren leven er eigenlijk op de Veluwezoom? En is er een plan voor de toekomst en wat is hiervan het doel?  

Allerlei vragen die je tijdens deze middag kunt stellen bij de informatiekar. Een interessante middag voor jong en oud! Ken je Natuurmonumenten nog niet dan is dit een leuke kans! Loop gewoon even langs en maak kennis. Heerlijk toch na een wandeling of kopje koffie bij WOODZ.


Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram